Trebuie să le vezi cel puţin odată în viaţă (23 poze)

Moscheea Nasir al Molk, Shiraz, Iran

Construcţia Moscheii Nasir al Molk a început  în 1876 şi a fost finalizată în 1888. Ea nu numai include o detaliere arhitecturală impecabilă, dar, de asemenea, un curcubeu de culori luminoase datorită ferestrelor vitralii şi teracotei geometrice care acoperă pereţii interiori expansivi.

ggg

 

bhbg

x

 

Golden Bridge, San Francisco, Statele Unite ale Americii

Podul Golden Gate Bridge este un simbol adevărat în cultura populară,ce poate fi văzut în nenumărate filme şi emisiuni de televiziune. Construit în 1933, podul masiv se întinde pe o lungime de 4.8 km şi arată pur şi simplu spectaculos.

gggggg

 

 

rfrfrf

 

 

Сlădirea Parlamentului, Budapesta, Ungaria

Clădirea Parlamentului maghiar este una dintre cele mai vechi clădiri legislative din Europa şi un punct de reper bine-cunoscut în Ungaria. Acesta este cea mai mare clădire din Ungaria şi cea mai înaltă din Budapesta.

 

 

vfvv

 

Marea Moscheea șeicului Zayed, Abu-Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Cunoscută sub numele de cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite, Marea Moschee a şeicului Zayed include o arhitectură deosebită.

Construcţia a început în 1996 şi a durat până în 2007. Este o locaţie cheie pentru adunările de vineri şi rugăciunile în timpului Sărbătorii Ruperii Postului (sfârşitul Ramadanului), în timpul căreia este vizitată de mai mult de 40 000 de oameni.

vvvt

 

 

Santorini, Grecia

Santorini este una din cele mai frumoase destinaţii pentru a explora arhitectura Cicladică (specifică insulelor grecești situate în centrul mării Egee); sau mai curând sate vopsite în alb şi cocoţate pe partea de sus a stâncilor roşii.

vsrf

 

 

Arhitectura New York-ului, SUA

Întregul oraş New York este plin de capodopere arhitecturale. Unele din cele mai minunate arhitecturi a New York-ului includ Statuia Libertăţii, One Wall Street, Empire State Building (Trump Building), The Little Singer Building, Parcul Central, Rockefeller Center, Barclay-Vesey Building, Trinity Church şi multe altele.

rfrfrfae4

 

Pont Alexandre III, Paris, Franţa

Ponte Alexandre III trece peste râul Sena din Paris,conectează cartierul Champs-Elysees cu Invalides şi Turnul Eiffel.

Acest pod de tip arc este considerat podul cel mai ornamentat şi extravagant pod în întregul oraş.

e44q44

 

Arhitectura oraşului Los Angeles, SUA

Oraşul Los Angeles este plin de viaţă, cu celebrităţi şi capodopere arhitecturale. Unele din obiectivele turistice de vizitat de top unclud Theme Building din Aeroportul Internaţional Los Angeles, Walt Disney Concert Hall, Getty Center al arhitectorului Richard Meier, Teatrul Chinez a lui Grauman,Capitol Records Building, Pacific Design Center, Bradbury Building, the Gamble House, Hollyhock House şi multe altele.

4548353319_3e8257c311_b

Arhitectura Dubai, Emiratele Arabe Unite

De-a lungul ultimelor decenii Dubai a suferit mari schimbări în construcţii. Se spune că Dubai deţine la moment 15-25% din macaralele din lume.

Când va fi finisat, Ţărmul Dubaiuilui, va fi cel mai mare ţărm dezvoltat din lume.

Insulele Palm sunt o altă comoară care merită de văzut, deoarece acestea sunt cele mai mari din lume insule făcute artificial şi ele pot fi văzute chiar din spaţiu.

4f4rq4r43

 

 

 

Templul alb din Chiang Rai, Thailanda

Construcţia a început în 1997 şi sa extins pe o perioadă de un deceniu, cu scopul de a face Templul Alb din Thailanda câte se poate de autentic.

Artistul vizual şi designerul Chalermchai Kositpipat este responsabil pentru această capodoperă, care serveşte în prezent ca un templu budist şi, de asemenea, un loc popular vizitat de localnici şi turişti.

rf4r3

rf444

 

Sagrada Familia, Barcelona, Spania

Arhitectul modernist Antoni Gaudi nu a ajuns să vadă a sa Sagrada Familia finalizată, de fapt încă se construeşte. Exteriorul arată ca ceva din Narnia iar interiorul este chiar mai ireal.

14r

44r

Biserica Temppeliaukio, Helsinki, Finlanda

Nu toate clădirile au nevoie să zgârie norii. Biserica Temppeliaukio din Helsinki a fost construită sub pământ într-o rocă şi oricum primeşte o mulţime de lumina naturală solară.

Biserica luterană a fost proiectată de doi fraţi arhitecţi Timo şi Tuomo Suomalainen şi a fost deschisă în 1969.

dff

Neue Nationalgalerie, Berlin, Germania

Maestrul modernist Mies van der Rohe foloseşte linii minime şi spaţiu deschis pentru a crea clădiri care aparent plutesc în aerul din jurul lor, precum este şi, Neue Nationalgalerie (Noua Galerie Naţională) din Berlin, construită în 1960.

gtt

 

 

 

Pantalonii Asiei, Beijing, China

Astăzi, cea mai modernă şi experimentală arhitectură se construieşte în Beijing, un exemplu remarcabil este Turnul CCTV, cunoscut de localnici sub numele de „Pantaloni”.

ggtg

 

Clădirea operei din Sydney, Australia

Sydney Opera House este ambasadorul legitim al arhitecturii australiene.

Proiectată de arhitectul danez Jørn Utzon şi deschisă în 1973, a devenit o pânză literală a expresiei publice.

rrrg

 

Templul de Aur din Amritsar, India

Templul de Aur din Amritsar este centrul credinţei Sikh şi este foarte luminos pe timp de noapte.

Există patru uşi pentru a intra în Templul de Aur, care simbolizează deschiderea Sikhilor faţă de toţi oamenii şi religiile.

rrt

 

 

Castelul Neuschwanstein, Bavaria, Germania

Castelul Neuschwanstein din landul german Bavaria conform relatărilor la inspirat pe Walt Disney să creeze castelul lui, Sleeping Beauty. Este uşor de a vedea de ce.

 

rerr

 

Posted in Fără categorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *