Târgul de Crăciun din Viena – un târg cât un oraș!

Viena este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, în care poți simți pe deplin magia sărbătorilor de iarnă. Fiecare piață, fiecare stradă, fiecare parc, de fapt, tot orașul devine un imens târg de Crăciun, în preajma sărbătorilor de iarnă. Începând cu mijlocul lunii noiembrie şi până la sfârşitul lunii decembrie, în fiecare an, cele mai frumoase locuri din capitala Austriei se transformă în fermecătoare pieţe de Crăciun.

Istoria piețelor de Craciun de la Viena începe acum mai bine de 700 de ani, așa că cine nu a ajuns înca la Viena de sărbători, are tot timpul să o facă: anul viitor, peste un an, peste doi, piețele tot acolo vor rămâne. Am senzația că această atmosferă de poveste va dura o veșnicie, an de an, în fiecare iarnă…

Cea mai renumită piață de Craciun din Viena este cea din preajma Primăriei, în Rathausplatz, însă în oraș se mai găsesc vreo 10 alte târguri. Toate se întrec în frumusețe, în decor, lumini, culori și arome. Piața Rathaus, unde se organizează cel mai mare târg este decorată feeric, aici este amplasat tradiționalul brad de Crăciun, iar pomii din parcul  care înconjoară primăria oferă un spectacol unic de lumini.

Cele aproximativ 150 de „gherete” de aici oferă vizitatorilor o gamă întreagă de cadouri de Crăciun și decoraţiuni pentru brad, majoritatea fiind lucrate manual, unele dintre ele fiind chiar unicat. Lumânări parfumate și încrustate cu felii de portocale uscate și scorțișoară, vase de lut, păpuși în port tradițional, decorațiuni pentru casă și grădină, globuri pentru bradul de Crăciun… vizitatorii au de unde alege! Cele mai ieftine obiecte costă 2 sau 3 euro, iar cele realizate de artiști artizani ajung la 50 de euro şi mai mult.

Deasupra târgului plutesc arome de vin fiert și punch, ciocolată, scorțișoară și portocale. Cănile din care se consumă deliciosul vin fiert sau punch sunt personalizate, iar cumparatorii le pot păstra ca amintire pentru 2-3 euro. Tot aici vei găsi zeci de sortimente de dulciuri, mezeluri tradiționale și alte bunătăți vieneze.

Din loc în loc, s-ar putea sa auzi muzica lui Mozart sau a lui Haydn, care îți va aminti că te afli într-o capitală veche, plină de istorie şi cultură. Cine vrea să savureze din plin atmosfera de sărbătoare a Vienei, poate închiria o trăsură cu cai, pentru a traversa străzile fermecătoare din centrul orașului. Pentru asta va trebui să achiți între 50 și 100 de euro.

Cănuţele din care Girafa Călătoare a băut vin fiert şi punch în Viena

Cănuţele din care Girafa Călătoare a băut vin fiert şi punch în Viena de Crăciun

Pe lângă Târgul din Rathausplatz, poți vizita și alte locații special amenajate de sărbătoare, cum ar fi târgul de Crăciun de la Palatul Schonbrunn, cel de la Palatul Belvedere, de la Spittelberg, Karlsplatz, Riesenradplatz, Piața Maria-Tereza şi multe altele.  Toate te vor întâmpina cu un decor specific, suveniruri, concerte și spectacole de Crăciun, vin fiert și tradiționalul punch. De Crăciun întreaga Viena este gata să-şi cuprindă oaspeţii într-o adevărată feerie de sărbătoare.

Citeşte şi articolul despre Târgurile de Crăciun din Budapesta. 

Posted in Locuri vizitate and tagged , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *