Sex şi marijuana în Amsterdam (2)

Bere şi atmosferă de petrecere, sex de vânzare şi o mulţime de turişti care privesc cu curiozitate vitrinele luminate, în care dansează lasciv femei sumar îmbrăcate… Acesta este renumitul Red Light District sau Districtul Felinarelor Roşii, cartierul care capătă culoare noaptea şi care reprezintă 100% oraşul Amsterdam.

Amsterdam este un oraş al contrastelor, ziua te cucereşte cu canalele sale impresionante, cu mulţimea de biciclete şi flori, cu muzeele de artă şi clădirile frumoase, iar noaptea prinde viaţă Red Light District (Cartierul Roşu), unde sexul, marijuana şi distracţia sunt la ele acasă.

În articolul precedent Girafa Călătoare ţi-a povestit despre cum poţi ajunge în Amsterdam şi ce poţi să vezi în acest oraş… ziua. În articolul de faţă îţi vom arăta cealaltă faţă a Amsterdamului, cea de noapte, luminată de renumitele felinare roşii, învăluită în fum de marijuana şi condimentată cu o mulţime de show-uri erotice.

Red Light District

Red Light District sau Cartierul Roşu este o zonă din centrul Amsterdamului, denumită aşa datorită felinarelor roşii care împânzesc zona. Cum se lasă întunericul, Cartierul Roşu, capătă culoare şi devine principala atracţie a oraşului.  Acesta are câteva străzi, populate de case de toleranţă şi localuri „de agăţat”.

Red Light District - Amsterdam. www.giraff.md

În acest cartier vezi, la tot pasul, vitrine cu femei (şi nu numai) ce te invita la o partidă de sex. Aceste vitrine sunt de fapt ferestrele foarte mari ale unor cămăruţe în care sunt oferite serviciile lor. O draperie se trage şi, pentru o anumită perioadă de timp, doamna este ocupată. Stând acolo, în ferestrele lor roşii, aceste persoane încearcă să te atragă doar prin gesturi şi mişcări unduitoare ale corpului. Faptul ca nu le poţi auzi, dă cartierului o notă de spectacol mimic, în care zeci de actori îşi incep prestaţiile odată cu căderea întunericului.

Fotografiatul în această zonă este interzis (din motive de confidenţialitate), aşa că, dacă vei face fotografii fără a cere în prealabil o aprobare, rişti să rămâi fără aparatul foto.

Live Erotic Show

Tot în zona Cartierului Roşu vei găsi o mulţime de alte „distracţii” erotice. Pentru 2-3 euro te poţi delecta cu câteva minute de Live Streptease într-o cămeruţă circulară, cu un singur pat şi sticlă de jur împrejur, iar pentru 5 euro şi mai mult poţi urmări chiar Live Sex.

Amsterdamul este un oraş al libertăţii în acest sens, aşa că aici vei găsi şi o Cinema erotică, unde se rulează tot felul de filme picante şi chiar un teatru erotico-porno. Casa Roso este un teatru specializat, foarte căutat de către turişti, chiar dacă preţul de intrare este destul de mare, cam 40 euro sau 50 euro cu băutura inclusă. La Amsterdam veţi găsi şi un Muzeu al sexului şi o mulţime de magazinaşe cu suvenire şi jucării erotice.

Amsterdam_Sex_www.giraff.md

Cartierul Roşu este un loc extrem de vizitat de turişti, unii îl iau mai în serios, alţii ca pe un „parc” de amuzament şi distracţii, cert e că aici vei întâlni oameni de toate vârstele, culorile şi statuturile sociale. Acesta este un cartier al nonşalanţei şi dezinhibiţiilor, al fanteziilor sexuale şi distracţiilor erotice.

Droguri legale în Coffee shop

În ultimii ani, oraşul a devenit faimos pentru liberalizarea consumului de droguri uşoare – marijuana sau haşis. Turismul din oraş trăieşte bine de pe urma acestei decizii, cu atât mai mult cu cât un „joint” costă doar câţiva euro, uneori mai puţin decât o bere.

Dacă vrei să bei o cafea, caută un local ce poartă cuvântul „Cafe” în denumire, iar dacă vrei să încerci un „fum”, atunci mergi la un „Cofee Shop”. Cafenelele unde se vinde marijuana, pot fi întâlnite la tot pasul în oraş. O cumperi de la barman ca pe orice pachet de ţigări, o alegi din meniu ca pe orice prajitură, o poţi fuma în acea locaţie, afară, pe marginea canalului sau la o terasă.Există ţigări de tot felul, cu tării şi arome diferite, există şi prăjituri cu marijuana (cu efect mai puternic decât ţigările) şi chiar bomboane cu acelaşi gust.

Ţigările au un efect foarte puternic, mai ales dacă nu eşti experimentat. Aşa că, dacă nu eşti iniţiat, îţi recomand să alegi una slabă (for beginers). Girafa Călătoare a încercat pentru prima dată o ţigară de acest gen (ţi-am spus că Girafa e un pic nebună), iar cea mai slabă din „meniu” a fost suficientă pentru ca senzaţia de euforie să ţină până dimineaţă.

Coffee Shop_Amsterdam_www.giraff.md

Dacă ajungi în Amsterdam nu este obligatoriu să fumezi „iarbă”, ca să te simţi olandez, dar dacă ai hotărât să o încerci, îţi recomand să nu-ţi iei prea mulţi bani cu tine şi să-ţi laşi actele acasă. Ia-ţi doar o hartă, ceva bani şi neapărat adresa hotelului la care stai, pentru că nici nu ştii ce efect poate avea asupra ta…

Însă chiar dacă consumul de stupefiante uşoare este legal în Amsterdam, nu lua acasă „suveniruri” de la vreun Cofee Shop, pentru că în ţările învecinate Olandei riști pedepse dure dacă deţii droguri. În Amsterdam vei găsi chiar şi un Muzeu al Marijuanei. Acesta te învaţa tot ce vrei să ştii despre aceste plante şi altele înrudite, însă el nu promoveaza consumul, ci doar informarea corecta.

Amsterdam este un oraş plin de contraste, un oraş al libertăţii, un oraş al plăcerilor interzise… care aici sunt permise. Pentru o experienţă memorabilă, se merită să vizitezi acest oraş măcar o dată în viaţă.

Sursa foto: enjoyourholiday.comforum.ad.rudutchamsterdam.nl

 

Posted in Blog, Locuri vizitate and tagged , , , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *