Sărbătoarea naţională a ciocolatei: Un festival apetisant de 14 februarie la Lvov!

Întrebare întrebătoare: Ce poate fi mai dulce decât ciocolata? Dar decât dragostea? Îţi spun eu! Un cuplu de îndrăgostiţi care savurează ciocolată la un festival al ciocolatei chiar de ziua îndrăgostiţilor! Complicat?! Deloc! În ţara vecină, în oraşul Lvov pe 14 februarie se organizează un delicios festival al ciocolatei!

Dacă încă nu ştii ce cadou să-i iei jumătăţii tale de Ziua îndrăgostiţilor, rezervează-ţi un bilet de călătorie la un festival extrem de dulce într-un oraş cu suflet romantic!

De ziua Sfântului Valentin, pe 14 februarie 2014, în oraşul Lvov din Ucraina îşi va da start a 7-a ediţie a  „Sărbătorii naţionale a Ciocolatei”. Dulcea feerie va ţine 3 zile, până pe 16 februarie.

Vizitatorii vor putea participa la expoziţii de produse din ciocolată de la cei mai buni reprezentanţi ai acestei industrii, vor putea participa la workshop-uri, vor putea vedea cu ochii proprii cum se nasc sculpturi din blocuri imense de ciocolată naturală sau cum se construieşte un oraş întreg din ciocolată. Tradiţional, în cadrul acestui festival are loc şi o competiţie pentru cofetarii amatori, care-şi prezintă talentele şi reţetele de familie.

Pentru că evenimentul coincide cu sărbătoarea occidentală Ziua îndrăgostiţilor, anul trecut aici s-a organizat şi înregistrarea căsătoriilor„de ciocolată”, cu certificate şi ceremonii de rigoare, dar şi cu daruri dulci pentru cei care au vrut să-şi spună „Da” într-un mod neobişnuit. Organizatorii promit şi în acest an tone de ciocolată şi o mulţime de surprize pentru vizitatorii festivalului, atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici.

Dincolo de acest festival, oraşul Lvov este unul deosebit, cu o mulţime de muzee, catedrale, castele şi străduţe  frumoase. Oraşul este un mare melanj de culturi, de naţii, de istorii, de oameni şi de obiceiuri, unul mai diferit decât celălalt. Festivalul Ciocolatei este un motiv numai bun să vizitezi acest oraş-comoară a Ucrainei, mai ales că şi unele agenţii din Moldova organizează excursii în Lvov cu această ocazie.

Vedeţi mai jos o serie de fotografii de la Sărbătoarea naţională a Ciocolatei din Lvov din anul 2013.

  chocolate01

chocolate02

chocolate05

chocolate06

chocolate07

chocolate08

 

chocolate10

chocolate12

chocolate13-800x569

chocolate17

chocolate18

chocolate19

chocolate20

chocolate22

chocolate23

chocolate26

chocolate27

chocolate33

chocolate34

chocolate35

chocolate36

chocolate38

chocolate41

chocolate49

chocolate50

chocolate51

chocolate52

chocolate53

chocolate54

chocolate55

Şi ca să te conving că o călătorie este mai preţioasă decât orice alt cadou, citeşte acest articol: 5 motive pentru care o vacanţă este mai prețioasă decât un cadou material.

Sursa foto: grigoryev.net

Posted in Gastronomie, Stiri and tagged , , , , , , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *