Saint-Tropez – iahturi de lux, elicoptere şi vedete

Saint-Tropez e cunoscut drept o oază de distracţie a miliardarilor. Cu o mulţime de magazinaşe de modă, terase cu vedere la mare, iahturi de lux, elicoptere ce zbârnâie pe deasupra şi multă şampanie aruncată în vânt. Girafa Călătoare a fost curioasă, cu ce oare i-o fi atrăgând Saint-Tropez-ul pe toate celebrităţile?!

Cu riscul de a vă dezamăgi, voi spune din start că Saint Tropez nu mi s-a părut chiar aşa cum spune lumea. Dar… să le luăm pe rând.

În vacanţa mea în Nice, despre care am povestit în articolul precedent, nu puteam să nu vizitez şi alte perle a Coastei de Azur, atât de cunoscute în întreaga lume. Saint Tropez deşi nu m-a atras foarte mult încă din start, mi-a stârnit o oarecare intrigă, care sigur trebuia satisfăcută.

Trebuia să văd locul, care dintr-un fost sat pescăresc, s-a transformat peste noapte într-una dintre cele mai renumite staţiuni. Unii zic că scriitorul Guy de Maupassant l-ar fi descoperit la începutul secolului 20 şi l-ar fi arătat lumii întregi. Alţii spun că a devenit popular datorită sex simbolului anilor 60, Bridgitte Bardot şi a filmului „And God Created Woman”, care s-a filmat acolo. Eu voiam să văd oraşul şi pentru că îl ştiam din filmul vechi, din 1964 – Jandarmul din Saint-Tropez cu  renumitul actor Louis de Funès (Ludovic Cruchot, în film).

Saint Tropez

Din Nice şi până la Saint Tropez am luat trenul, apoi vaporul, care a costat cam scump, în jur de 50 euro per persoană, dus-întors. Prima impresie când am ajuns în portul din renumitul oraş, a fost… „Hey! În ce sat am ajuns?!” Ei bine, Saint-Tropez este, totuşi, un oraş, dar care are sub 6000 de locuitori şi o arie de vreo 12 km pătrați. Cu toate astea, datele oficiale spun că în fiecare vară oraşul primeşte peste 80.000 de turişti.

Iahturile din port contrastează puternic cu casele mici, şterse de timp, cu străduţele înguste şi prăfuite, unele nefiind nici asfaltate… În orăşel poate fi vizitat Musee de l’Annonciade, o biserică veche din 1784, o citadelă dintr-un vârf de deal, din secolul 17. Dar, probabil, vedetele care vin pe aici nu vin pentru asta. Mi-am zis că tot luxul trebuie să fie în altă parte, aşa că de la punctul turistic de peste drum de port, am întrebat cum să ajungem la plajă şi tot de acolo am luat un autobuz, care circulă cam o dată la jumătate de oră.

Am coborât la prima staţie, deşi… mai târziu am înţeles că era bine să nu ne grăbim. Am fost lăsaţi la o margine de drum şi ni s-a arătat direcţia în care e plaja. Ce să zic, primele impresii au fost mai mult dezamăgiri. Mergeam pe drum spre mare, cu cântecul lui Timati în minte, la stânga un lan cu porumb, la dreapta viţă de vie… Welcome to Saint-Tropez! :))

După ceva vreme  de mers pe jos am ajuns la plajă! Dar, iar surpriză! Am ajuns la o plajă de nudişti! Cu „mâinile la ochi” am mers vreo 300 de metri între funduri goale şi… în sfârşit! Plajăăăă! Ni s-a deschis în faţa ochilor un golf foarte frumos, cu o plajă superbă. Era şi timpul!

Saint Tropez1

Mai departe ce să vă spun, plaja e frumoasă, apa curată, dar care e acel ceva ce atrage atâtea vedete la Saint Tropez. Penelope Cruz, Paris Hilton, Jennifer Lopez, familia Beckham, Stalone cu familia şi alte celebrităţi îşi fac vacanţa aici. Dar de ce?

Din câte mi-am dat seama, diferenţa o face banii cu care vii în buzunar. Pentru că dacă pe plajă stăteau „muritorii” de rând, în larg erau o mulţime de iahturi cu lume bună, care se distra în larg, cu muzică, motociclete de apă, şampanie curgând gârlă… Iar o dată la 5 minute zbura câte un elicopter deasupra capului.

Se zice că pe timp de noapte zona se transformă complet, chefurile iau foc, discotecile sunt arhipline, muzica e bună şi, dacă ai noroc, poţi să dansezi cot la cot cu vreo celebritate. Dar Girafa a luat cale întoarsă spre autobuz, deja pe un alt drum, pe Bulevardul Patch, o zonă rezidenţială, cu vile care mai de care şi s-a întors în frumosul oraş  Nice, cu cea mai frumoasă apă de pe toată Coasta de Azur.

Vedete

Saint-Tropez e o zonă a luxului, în care farmecul îl dă anume banii, dacă nu-i ai vacanţa s-ar putea să nu-ţi pară la fel de impresionantă, deşi… se merită să încerci, poate ai parte de o experienţă mai interesantă ca a Girafei.

Vedeţi aici un clip despre Saint-Tropez prin ochii unor oameni cu conturile mai pline.

Posted in Locuri vizitate and tagged , , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *