„Lăutarii” – primul restaurant moldovenesc la Tallin

De la începutul acestui an, estonienii vor putea gusta zeamă, mămăligă, plăcinte, dar şi vinuri moldoveneşti chiar în Tallin. Asta pentru că recent, în capitala Estoniei, s-a deschis primul restaurant cu specific moldovenesc. Acesta poartă denumirea de „Lăutarii”. 

Meniu

Meniul restaurantului

Localul dispune de 4 săli, avînd în total circa 60 de locuri, iar meniul cuprinde bucate tradiționale şi vinuri moldovenești. Bucătarul este din Republica Moldova, dar este ajutat de un grup de bucătari din Estonia.

Chelnerii poartă ii naţionale, decorul este completat de ulcele de lut, prosoape şi covoare tradiţionale, iar atmosfera este animată de un taraf lăutăresc.

Restaurantul este amplasat în orașul vechi, în apropierea portului de pasageri Tallinn şi este deschis pentru toţi cei care iubesc bucătăria tradiţională din Moldova, dar şi pentru  diaspora moldovenească din Estonia, pentru care se vor organiza aici diferite evenimente culturale.

Restaurantul aparține unui grup de oameni de afaceri din Estonia, unul dintre ei fiind importator de produse moldovenești pe piața estoniană.

Voi ce restaurante cu specific moldovenesc cunoaşteţi sau aţi vizitat prin lume?

 

Vedeţi aici o înregistrare video cu taraful restaurantului Lautarii.

Sursa foto: www.lautarii.ee

Posted in Gastronomie, Stiri and tagged , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *