Hard Rock Cafe – localul după care e înnebunită Girafa Călătoare!

Hard Rock Cafe este o cunoscută reţea de restaurante, care are în jur de 170 de localuri în peste 50 de ţări ale lumii! Girafa Călătoare este înnebunită după acest local şi în orice oraş ar călători caută neapărat să meargă la Hard Rock Cafe. Prin ce este deosebit acest restaurant, citeşte în articolul ce urmează.

 Hard Rock Cafe a atras din totdeauna prin denumirea sa muzicienii, dar şi iubitorii muzicii rock. Localul cucerește printr-un design deosebit, prin mâncare gustoasă şi evenimente muzicale ce au loc cu regularitate. Totuși, ceea ce îl face unic este colecția de relicve care se găsește aici – piese vestimentare, instrumente muzicale şi alte obiecte ce au aparţinut cândva marilor legende muzicale.

 Cum a pornit totul…

Hard Rock Cafe are o istorie de peste 40 de ani, primul local fiind deschis în Londra în 1971. Din 1979 a devenit o tradiţie pentru acesta adunarea diferite obiecte ce aparţin sau au aparţinut cândva marilor staruri ale muzicii rock. Totul a început când renumitul chitarist Eric Clapton, vizitator fidel al localului din Londra, a dăruit chitara sa roşie proprietarilor, ca să o agaţe deasupra mesei lui preferate, pentru a avea prioritate ori de câte ori va veni acolo. Peste două săptămâni, chitaristul formaţiei „The Who”, Pete Townshend, şi-a lăsat şi el chitara sa, însoțită de mesajul  „Mine’s as good as his! Love, Pete” (trad.: A mea este la fel de bună ca a lui! Cu drag, Pete). Anume de la aceste două chitări a pornit legendara colecție care numără, în prezent, mai mult de 70 de mii de exponate, printre care instrumente muzicale ale unor rockeri celebri, accesorii, piese vestimentare, fotografii, CD-uri, motociclete și maşini.

 Decor unic

În Bucureşti, Viena, Amsterdam, Praga, Paris, Moskova, Tokio sau în oricare alt oraş din cele peste 50 de ţări din lume – în care se află Hard Rock Cafe – vei merge, vei descoperi un restaurant cu un design neobişnuit.

De obicei, acestea se află în centrul celor mai mari orașe, în clădiri istorice şi ocupă un spaţiu impresionant de 1, 2 sau chiar 3 etaje. Spre exemplu, Hard Rock Cafe din Praga are 3 nivele şi circa 1900 de metri pătrați. Ca şi în celelalte localuri din reţea, aici se găseşte o colecţie unică de suveniruri de renume mondial. Un obiect de decor unic în acest restaurant este un candelabru impresionant de 5 metri, în formă de chitară.

În Veneția veți găsi cel mai mic Hard Rock Cafe din Europa, cu doar 360 de metri pătrați. Cu toate acestea, restaurantul se află într-o zonă turistică importantă, în spatele Pieței San Marco, este situat într-o clădire frumoasă, istorică, cu ferestre largi prin care puteți admira orașul, canalele venețiene și gondolele elegante.

Restaurantele au elemente de design comune, dar totodată, fiecare poartă stilul țării sau a orașului pe care îl reprezintă. Nelispită din fiecare Hard Rock Cafe este chitara, simbolul principal al localului. O veți observa peste tot, începând cu fațada localului, continuând cu chitări reale ale starurilor internaționale și până la diferite accesorii pe care le veți găsi în Rock Shop.

 Mâncare delicioasă

Dacă design-ul este diferit în fiecare local, atunci meniul este unic pentru fiecare Hard Rock Cafe, din orice colț al lumii. Vei putea mânca aici pui, porc sau vită la grătar, fajitas, somon copt și diferite tipuri de salate. Delicioși și imenși sunt hamburgerii de aici, de care vei găsi vreo 10 tipuri. Neapărat trebuie să încerci și Hard Rock Nachos, chipsuri delicioase din porumb cu diferite garnituri și sosuri.

Dacă mergi cu mai mulți prieteni, Girafa Călătoare îți recomandă un platou Jumbo Combo, în care vei găsi cele mai populare aperitive ale restaurantului – diferite tipuri de carne, servite cu 4 tipuri de sosuri. În general, mâncărurile de aici sunt spicy, adică picante, dar poți alege și bucate mai moderate din acest punct de vedere.

Iubitorii de înghețată trebuie neapărat să guste înghețata de la Hard Rock Cafe, dar asta dacă mai rămâne loc după porțiile de mâncare de bază. Prețurile sunt destul de mari, însă porțiile mari, gustul delicios și atmosfera de aici te “obligă” să vii iar și iar aici.

Vezi ce a mâncat Girafa Călătoare la Paris, Brussells și Amsterdam și cât a costat totul! 

Hard Rock Cec

 Evenimente muzicale de calitate

La Hard Rock Cafe se organizează, cu regularitate, diferite chefuri și evenimente muzicale, cu invitați de calitate și muzică live. De obicei, prețurile pentru intrări nu sunt foarte mari, în jur de 8-10 euro, iar unele evenimente au intrare liberă. Unele localuri organizează și Open Mic Night (Microfonul deschis), la care pot participa tineri muzicieni.  

 Rock Shop

Pe lângă restaurant, Hard Rock Cafe are și un magazin, de unde fanii localului, dar și a muzicii rock pot cumpăra diferite suvenire, piese vestimentarii și accesorii cu sigla localului – tricouri, genţi, eşarfe, căni şi halbe, ceasuri, chipiuri şi pălării, jucării ș.a.

Girafa Călătoare își cumpără câte un tricou din fiecare oraș în care merge, chiar dacă acestea nu sunt cele mai ieftine, costând cam 25 dolari. Un timp aici s-au organizat diferite licitații cu vânzare a obiectelor ce au aparținut unor cântăreți, dar în prezent acestea nu mai au loc.

 

Iată ce și-a cumpărat Girafa din Rock Shop și cât a costat-o!

Hard Rock Cec

Hard Rock Cafe înseamnă mai mult decât mâncăruri şi servicii, este un adevărat muzeu al culturii rock’n’roll, cu suveniruri autentice ale legendelor muzicii, cum ar fi Jimi Hendrix, Elvis Presley, Bon Jovi, Rolling Stones, Beatles, Guns N’Roses şi mulţi alţii. Hard Rock Cafe este un loc în care rock-ul este venerat, prin muzică, prin decor, prin bucate, prin fiecare fiecare colțișor al localului.

 

Site oficial: http://www.hardrock.com/

Posted in Blog, Gastronomie and tagged , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *