Fenomene Naturale Uimitoare

Natura iubește „să glumească”, iar unele dintre  „glumele” ei sunt foarte impresionante. Ea mereu trezește în noi spiritul de aventură și iarăși dovedește cât de puțin, de fapt, noi știm despre ea.

Lumea subacvatică „Lacul Verde» (Grüner See)

Acest lac cu apa ideal transparentă își schimbă în mod constant dimensiunea și adâncimea. Astfel, în timpul iernii,el se usuca până la dimensiunea unui bazin și acoperă solul doar cu 1-2 metri.

În timp ce vara apa se ridică pâna la 12 de metri și o parte a parcului national tot cu drumurile și băncile se scufundă sub apă, transformânduse într-un fel de Atlantida. Un paradis pentru scafandri.

Umbra „Ursului imens”

Umbra „Ursului imens” apare de două ori pe an, în munții statului american Carolina de Nord și atrage o mulțime de turiști care doresc să se uite la acest miracol. Ea poate fi observată în fiecare zi, timp de 30 de minute, dar numai de la sfârșitul lunii octombrie pâna la începutul lunii noiembrie șide la mijlocul lunii februarie pîna la începutul lunii martie. Anume în acest moment umbra muntelui ia forma unui urs mare.

Râul Curcubeului
Râul Caño Cristales (Caño Cristales) în Columbia are culoarea obișnuită în primele șase luni al fiecărui an, dar din iulie până în decembrie apa se colorează în toate culorile curcubeului. Sub influența anotimpului algelele în râu își schimbă culoarea: rosu, galben, albastru, verde și portocaliu – toate aceste culori se răspândesc pretutindeni.

Migrarea crabilor roșii
În fiecare an, pe Insula Crăciunului aproximativ 43 de milioane de crabi se grăbesc spre ocean pentru a depune oua. În așa moment, guvernul local acoperă marea mare a drumurilor de pe insula, ca să nu împiedice migrația.

Vulcanul albastru

Din craterul vulcanului Ijen în Indonezia evadează flăcări albastre. Acest lucru se datorează arderii dioxidului de sulf la o temperatură de 600 ° C

 

 

Ochiul Saharei

Așa-numitul „Ochiul Saharei” (sau structura „Richat”) – o formațiune geologică cu un diametru de 50 de kilometri, care de pe orbita arată ca un ochi. La un moment dat, ochiul a servit ca un ghid pentru astronauți, ca atare, este un peisaj foarte atipic pentru deșert, și, prin urmare iese în evidență.

Curcubeul de foc
Este un efect optic rar care apare atunci cand razele soarelui sunt reflectate de cristalele de gheață în nori, aflânduse la o distanță mare de sol. Lumina reflectata este împărțită în culorile sale spectrale. Fenomene similare pot fi observate în timpul verii, când soarele este suficient de ridicat deasupra orizontului.

Furtunile „Răsucite” 
Corect acest fenomen natural este numit  furtună cu mai multe nivele. Acest tip de furtuni este cel mai rar, dar și cel mai periculoas din cauza coliziunii de aer uscat și rece cu ploaie caldă. Cele mai multe dintre aceste furtuni au loc pe platoul Great Plains în Statele Unite, din această cauză zona este supranumită „Tornado Valley”. La o distanță sigură, astfel de furtuni uimesc.

Peisaj marțian în Namibia
Aceasta, desigur, nu este peisaj marțianadevărat . Imaginați-vă un spațiu destul de mare, cu salcam uscat pe fonul celei mai mari dune de nisip oranj din lume. Acest loc este situat în parcul național Namibia Namib Naukluft. Rămășițele de copaci sau pietrificat, din cauza că aerul cald și uscat împiedică procesul de descompunere.

Peșteră de gheață a fantomelor
Peșterile de gheață bizare în Parcul Național Skaftafell din Islanda – sunt rezultatul a secole de depunere glaciară. Când aerul se încălzește, iar în parc plouă , pereții peșterilor devin mai subțiri. Lumina soarelui,pătrunzind prin pereții de gheață, le transformă în safire magnifice. Deși acest miracol nu dureaza mult.

 

 

 

Posted in Stiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *