Cum să mănânci ieftin, gustos şi tradiţional în Praga

Când pleci într-o țară nouă, te gândeşti și ce poţi mânca acolo, nu numai ce poţi vizita, căci până la urmă, dragostea nu e singura care trece prin stomac… Girafa Călătoare a fost în Praga și-ți va recomanda 4 localuri unde vei mânca (și vei bea) pe săturate, cu bani puțini!

Dacă mergi în Cehia, trebuie să știi că aici se mănâncă bine! Praga este locul perfect pentru cei cărora le place carnea, căci aceasta este principala componentă a bucătăriei naţionale. De la masa cehilor nu lipseşte mai niciodată berea, cunoscută drept una dintre cele mai bune din lume. Desigur, tradiţia trebuie respectată, de aceea dacă mergi în Praga sau în oricare oraş al Cehiei trebuie neapărat să guşti câteva feluri de bere. Citeşte mai jos despre câteva restaurante și berării, unde vei mânca gustos, vei bea bere proaspătă şi, cel mai important, te va costa ieftin!

 Kozlovna

Kozlovna este un restaurant al cărui nume vorbește de la sine, căci este destinat în primul rând celor care iubesc berea Velkopopovický Kozel. Aici vei găsi toate soiurile acestei beri, iar pe lângă asta o bucătărie excelentă și servicii de calitate. Design-ul și atmosfera este plăcută, iar prețurile sunt convenabile. Meniul restaurantului este foarte variat, începând de la simple gustări și până la tradiționalele fripturi de porc, gulaș, rață coaptă, costiță ș.a.

Girafa a mâncat aici genunchi de porc la cuptor (servit într-o manieră originală) cu câteva tipuri de sos, rață coaptă cu varză înăbușită şi pâine tradițională din cartofi, porumb și grâu (numită knedlíky). Trebuie să știi că porțiile sunt foarte mari, de aceea, mai mult de un fel de mâncare de bază la o masă nu comanda. În orice caz, trebuie să știi că poți cere la pachet bucatele, care nu-și mai găsesc loc în stomac.

Desigur o astfel de masă consistentă cere și câteva halbe de bere, în cazul acestui local, Kozel, care este destul de ieftină, cam 1 euro.  Apropo, Girafei i s-a părut că berea brună din  Cehia este mai gustoasă decât cea blondă, mai dulcie și mai aromată.

Adresa: Lidická 20, Praha 5, în apropiere de stația de metro Anděl și stația de tramvai Zborovská

Site oficial: http://www.kozlovna.eu/

Potrefena Husa

”Potrefena Husa” este o rețea de restaurante ale fabricii de bere Staropramen. În Praga sunt  10 localuri din această rețea, amplasate în diferite zone ale orașului. Cele mai centrale restaurante se găsesc: una pe Strada Platnerska, între Piața Orașului Vechi și Podul Carol și cealaltă pe strada Hybernska, în spatele Teatrului Hybernia. Potrefena Husa are aspect de pub englezesc, chelneri amabili, unii dintre care știu rusa sau engleza, atmosferă plăcută și mâncare gustoasă. Fiind o creație a fabricii de bere Staropramen, conceptul s-a dezvoltat și include în prezent restaurante, sport bar-uri,  unde se pot urmări meciurile pe ecrane uriașe și beer point-uri (cele mai mici, de obicei aflându-se în mall-uri).

Aici vei găsi gustări, supe, grătare, paste și salate, specifice diferitor țări europene, dar și mâncăruri tradiționale ale Cehiei, cum ar fi gulaș, rață coaptă cu miere, sviciovka ș.a. Girafa a mâncat aici o găinuşă coaptă (baby chicken, în meniu) și costiță de porc, care au fost delicioase!

Veți găsi și o mulțime de tipuri de bere Staropramen, blondă, brună, filtrată sau nefiltrată, alcoolică sau non-alcoolică, coktail-uri din bere ș.a. Toate tipurile de bere sunt bune, dar deosebite sunt cele din soiuri roșii, cum ar fi Velvet sau Granat, dar și Hoegaarden white.

În Praga sunt  10 localuri din această rețea, iar adresa celui care îți convine mai mult, o găsești pe site-ul oficial: http://www.staropramen.cz/husa/

 Pivovarsky klub

Pivovarsky klub este un adevărat rai pentru iubitorii de bere. Aici veți găsi zeci de tipuri de bere, fie îmbuteliată, fie la halbă, fie din butoi, atât de la mari berării din Cehia şi alte țări ale Europei, cât și de la berării locale mai mici. Localul este confortabil, are două etaje și un decor destul de interesant – dacă la primul etaj veți fi ”înconjurați” de sticle goale de bere, la al doilea,veți găsi un design-ul mai lejer. Meniul este destul de variat, bucatele gustoase, iar prețurile modeste. Girafa Călătoare a gustat aici gulaș și carne de struț, ambele gătite excelent.

Site-ul oficial: http://www.pivovarskyklub.com

Adresa: Krizikova 17, 186 00 Praha 8 – Karlin; în apropiere de stația de metrou Florenc (linia B și C), precum și de stație de tramvai Florenc (№ 8,24).

 Kolkovna Olympia

Kolkovna reprezintă o altă rețea de berării, care ocupă un loc de frunte în ghidul anual Michelin, datorită serviciilor de calitate pe care le oferă și datorită revigorării tradițiilor culinare din Cehia.

Girafa Călătoare a fost la restaurantl Kolkovna Olympia, unde a mâncat o serie de bunătăți la grill. Porțiile sunt imense, iar prețurile acceptabile. Mai puteți mânca aici brânzeturi, gulaș, costiță, ciolan de porc și alte bucate tradiționale.  Desigur, berea nu lipsește nici de aici, pentru că acest restaurant aparține fabricii de bere Pilsner Urquell.

Secretul restaurantului Olympia constă într-o combinație reușită dintre bucătăria tradițională cehă și deliciile gastronomice moderne, la fel, într-o atmosferă confortabilă și deservire la un înalt nivel.

Site oficial: http://www.kolkovna.cz

Adresa: Vítězná 7, Praha 1, 110 00

În fiecare dintre aceste localuri am plătit în jur de 25-30 euro pentru o masă copioasă pentru două persoane (girafe:), compusă din câte un fel de mâncare şi 2-4 beri (vedeţi cecurile în galeriile foto). Acesta nu este deloc un preţ mare, mai ales pentru o frumuseţe de oraş ca Praga. Apropo, recomand să vă rezervați masă din timp, pentru că Praga e plină de turiști în oricare anotimp al anului, de aceea localurile sunt arhipline uneori. Chelnerii cunosc, de obicei, limba rusă sau engleză.

Dacă ajungeţi în Republica Cehă, nu vă sfiiţi să mâncaţi la restaurant şi să comandaţi de fiecare dată altceva. Mâncarea cehă este extrem de gustoasă, de săţioasa, de interesantă, de bună şi, nu în ultimul rând, ieftină! Bucătăria tradiţională cehă vă va satisface în mod sigur toate simţurile!

Posted in Blog, Gastronomie and tagged , , , , , , , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *