Cel mai primitor oraş din Europa în 2013

Atunci când ne planificăm vacanţa, cei mai mulţi dintre noi, se concentrează pe peisajele naturale pe care le pot vedea în regiune, pe reperele istorice, centrele culturale și pe bucătăria țărilor pe care doresc să le viziteze. Dar oricât de bogată ar fi o națiune în muzee, plaje, arhitectură sau culinărie, atitudinea populației locale este cea care influenţează cel mai mult impresiile pe care le vei lua cu tine în bagaj.

Ghidul online de călătorie www.housetrip.com a colectat impresiile turiştilor din întreaga lume şi a realizat un top al celor mai primitoare oraşe din Europa în anul 2013. Astfel, Budapesta a fost numită drept cea mai ospitalieră metropolă europeană, conform celor 130 de mii de utilizatori care au participat la sondaj. Oraşul a primit cele mai multe aprecieri de 5 stele dintre toate oraşele.

Budapesta_Parlament

Budapesta a fost numită cea mai primitoare metropolă europeană

Numeroasele obiective turistice, bulevardele largi şi luminoase, bucatele gustoase şi atitudinea deschisă a localnicilor au transformat Budapesta în cel mai ospitalier oraş din Europa. Aventurieri porniţi într-un ocol al bătrânului continent, au acordat premiul cel mare capitalei ungureşti datorită preţurilor relativ scăzute practicate de comercianți. „Budapesta a rămas cea mai avantajoasă opţiune datorită costurilor scăzute. Călătorii simt că primesc pentru ceea ce plătesc, sentiment ce conferă o mulţumire interioară“, a explicat Arnaud Bertrand, managerul ghidului turistic britanic housetrip.com.

Datorită climei plăcute şi raportului avantajos calitate-preţ al serviciilor oferite, Lisabona a obţinut locul doi în competiţie, în timp ce poziţia cu numărul trei a revenit Amsterdamului.

Clasamentul conform anotimpurilor

Pentru ca anotimpurile au un impact foarte mare asupra orașelor (și, prin extensie, asupra călătorilor care le vizitează), se pare că ospitalitatea variază de la o lună la alta. Chiar dacă ungurii au acumulat cel mai mare punctaj pe întreg anul, în clasamentele realizate pe sezon, Budapesta fost surclasată de Paris, Roma, Amsterdam şi Berlin. Potrivit datelor emise de experţii site-ului britanic, capitala Franţei, Paris, a câştigat titlul de cea mai ospitalieră metropolă în primăvară, iar în Amsterdam şi Berlin, turiştii au preferat să se aventureze în sezonul rece, pe timpul toamnei şi iernii. Oarecum surprinzător este faptul că Roma a fost considerat orașul european cel mai primitor în timpul verii – un moment în care mulți turiști consideră că este înțelept să eviţi capitala Italiei, din cauza temperaturilor fierbinți, a cozilor lungi și a traficului anevoios.

Amsterdam

Turiştii recomandă călătoriile în Amsterdam în sezonul rece

Datele Housetrip.com indică şi faptul că luna februarie a fost cea în care utilizatorii au dat cele mai multe note maxime pentru ospitalitate în orașele europene, în schimb, iulie, august, noiembrie sunt lunile cele mai puțin primitoare pentru a vizita destinații din Europa.

Cel mai prietenos oraş pentru călătorii în grupuri mari

Dacă vă deplasați în grupuri mari, unele orașe le-aţi putea găsi destul de dificile, chiar dacă cei care călătoresc solo vor găsi aceleași destinații drept încântare pură. Astfel, în timp ce călătorii singuratici numesc Madridul și Londra, ca cele mai ospitaliere destinaţii din Europa, cei care au călătorit în grupuri de 12 + nu le-au inclus nici în top șase. Budapesta s-a clasat şi aici pe primul loc, drept cel mai prietenos oraş pentru cei care au călătorit în grupuri mari (de 12 persoane şi mai mult).

Clasamentul se schimbă în dependenţă de perioada anului şi condiţiile în care călătoreşti, dar, pentru că turiști pe tot parcursul anului și din întreaga lume au fost atât de des mulțumiți de sejururile lor din Budapesta, oraşul a devenit un lider clar în ospitalitatea europeană.

Lisabona s-a situat pe locul II printre cele mai primitoare oraşe europene

Posted in Blog, Lucruri utile and tagged , , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *