5 dintre cele mai dubioase atracţii turistice din lume

Dacă nu ai reuşit săţi planifici încă vacanţa de vară şi crezi că ai destul curaj şi, bineînţeles, bani încât să experimentezi ceva nou, aruncă un ochi pe lista de mai jos. Ţi-am pregătit câteva informaţii despre cele mai ciudăţele atracţii turistice din lume.

1. ALEEA GUMEI, CALIFORNIA

Pe o distanţă de 21 de metri ai ocazia să te delectezi cu un tablou de-o compoziţie rară –gume molfăite tacticos de alţii şi lipite pe pereţi în felurite moduri. De unde a pornit „tradiţia“ asta nu ştie nimeni. Există doar legende urbane potrivit cărora prima gumă ar fi fost lipită fie la sfârşitul Primului Război Mondial, fie pe la începutul anilor 70 .

Bubblegum alley

2. ELECTRIC LADYLAND, AMSTERDAM

Pe lângă obişnuitele atracţii turistice din oraşul olandez, poţi da o raită şi pe la Electric Ladyland, despre care se spune că ar fi primul Muzeu de Artă Fluorescentă din lume. Înainte de a coborî scările pentru a intra în lumea psihedelică a lui Nick Padalino, este musai să te descalţi şi să foloseşti încălţări speciale pe care le primeşti de la staff. Aici te poţi bucura de pietre, artefacte, zăcăminte minerale şi alte obiecte fosforescente. În partea de sus a muzeului poţi vedea alte lucrări de artă scăldate într-o baie de culori.

electric-ladyland

3. PRADA ÎN DESERT, TEXAS

Aparent, există pasionaţi de shopping care nu au înţeles de ce într-un stat ca Texas nu există un magazin Prada. Şi dacă oamenii au cerut, artă s-a făcut. Michael Elmgreen şi Ingar Dragset, doi nemţi simpatici, au ridicat un magazin Prada în afara unui mic orăşel din Texas, Valentine. Totul a fost realizat cu binecuvântarea lui Miuccia Prada, bineînţeles. Ce este însă mişto la toată treaba asta, în afara locului de amplasare? Ei bine, magazinul nu are o uşă, cu toate că din vitrine îţi zâmbesc sarcastic vreo 20 de pantofi Prada, toţi pentru piciorul stâng.

Prada in desert

4. REZERVAŢIA GNOMILOR, ANGLIA

Sunt o mulţime de rezervaţii destinate faunei sălbatice, dar, pe bune, te-ai fi gândit că omul a dedicat una şi gnomilor? Ei bine, există un astfel de habitat cu o familie de peste 1000 de gnomi, printre care şi câteva modele antice, în Devon, unul dintre cele mai mari comitate ceremoniale din Anglia. Pe lângă aceste sălbăticiuni pe cale de dispariţie, aici poţi găsi şi peste 250 de specii de flori sălbatice.

Gnome reservation

5. BĂILE ÎN NOODLES, JAPONIA

Cred că suntem de acord cu toţii că japonezii nu contenesc să ne uimească prin invenţiile lor. Dar de data aceasta nu voi aminti de vreo năzbâtie tech, ci de un alt mod de a face spa. Există locuri în Japonia unde se practică băile în noodles. Oamenii spun că după ce te scalzi în zeama plină ochi cu tăiţei, scapi de acnee.

Noodle Bath

Posted in Fără categorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *