15 Sfaturi de călătorie de la omul care a vizitat 198 de țări.

Norvegianul Gunnar Garfors – cel mai tânăr dintre călător, un iubitor al lumii, a vizitat toate 198 de țări. Este uimitor că pentru toate călătoriile sale, tânărul norvegian nu a avut nevoie să se concedieze – el a călătorit la sfârșit de săptămână și în concediul plătit. Experiența lui Garfors inspiră și te face să te pui pe gînduri. Fiecare dintre noi poate călători și  să-și realizeze visele!

Girafa vă propune 15 dintre cele mai importante sfaturi de care aveți nevoie pentru a avea o călătorie cît mai reușită și productivă în același moment.

    1. Calculează variațiile de circulație în jurul orașului din timp.

Desigur, puteți lua întotdeauna un taxi și de a ajunge la aproape orice loc care vă intereseaza. Dar, mult mai interesant (și cu siguranță mai ieftin) e să te deplasezi cu mijloacele de transport publice. Pentru aceasta uită-te la traseele și orarele pe Internet.

   2. Întotdeauna aflați cu exactitate cursul valutar curent.

Aflați cursul de schimb înainte de a călători într-o anumită țară, de altfel cum aveți de gând să negociați?

     3. Evitați fusurile orare.

Există două reguli de bază pentru a evita fusurile orare. În primul rând, în timpul zborului, încercați să dormiți cât mai mult posibil și, în nici un caz, nu beți cafea. În al doilea rând, după sosirea într-o altă țară încercați să nu mergeți la culcare, înainte de a se întuneca – în așa mod corpul va reveni rapid la normal.

7068510-650-1457000906-DSC00297

 

  4. Luați în călătorie bani cash și să păstrați-i în locuri diferite

  În călătorie, uneori vă puteți împiedica de fraude și furturi. Acest lucru pare evident, dar este foarte util pentru a păstra banii în locuri diferite. Păstrați cea mai mare parte de numerar în buzunarul interior, si banii mărunți – în oricare altul. Și, desigur, nu arătați banii în cantități mari în locuri publice.

    5. Păstrați toate documentele necesare în călătorie în ” iCloud „

Faceți copii la toate actele necesare și încărcați-le în iCloud. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de Google Docs sau Drop Box. O astfel de măsură vă vor proteja pe timpul călătoriei.

    6. Utilizați ghidajele pentru a ști unde nu ar trebui să umblați.

Ghidurile de obicei, recomandă turiștilor să viziteze de multe ori aceleași atracții, chiar și în aceeași ordine. Acest lucru face excursiile mai nereușite, iar prețurile sunt mai mari. În plus, veți fi înconjurat de alți turiști. În cazul în care acest lucru este ceea ce cautați – utilizați ghiduri  conform destinației. Dacă nu, atunci studiați-le pentru a înțelege unde nu trebuie să mergeți.

7. Permiteți-vă în călătorie să fi-ți spontan.

Cele mai uimitoare și neobișnuite lucruri niciodată nu le ve-ti putea anticipa. Planificarea ucide cea mai bună parte din călătorie – aventura neașteptată și spontană! Așa că relaxați-vă controlul și permiteți-vă să acceptați toate oportunitățile uimitoare, care se deschid în fața Dvs.

8. Încercați mâncăruri tradiționale

Degustarea felurilor de mâncare din bucătăria națională este una dintre cele mai bune moduri de a înțelege cultura și tradițiile altor țări. Nu-ți fie frică să încercați ceva nou – chiar si viermii pot fi gustoși. Cel puțin, vei avea cu ce să te lauzi prietenilor la întoarcere.

9. Încercați să mergeți într-o călătorie fără valiză imensă.

Cele mai multe dintre lucrurile pe care le ve-ți lua oricum nu vă vor fi de folos. În plus, vă va economisi foarte mult timp la aeroport. Călătoria cu bagaj mic vă oferă un sentiment de libertate și de capacitatea de a avea mai mult control asupra călătoriei Dvs.

10. Călătoriți la sfârșit de săptămână.

Într-un an productiv, sunt aproximativ 52 de week-end-uri – asta vă oferă o mare oportunitate de a merge pentru câteva zile într-o altă țară, fără a lua o vacanță în același timp. Crede-mă, chiar și două zile, ar putea fi suficient pentru ca să cunoașteți (chiar dacă pentru scurt timp ), cultura unei alte țări.

7068610-650-1457000906-dommin

11. Nu arătați niciodată că sunteți speriat și confuz, – s-ar putea să atragă atenția excesivă.

Într-un loc nefamiliar este ușor să te pierzi. Dacă v-ați pierdut, încercați să fiți cît mai calm și să ajungeți pînă la cea mai apropiată stradă, magazin sau taxi. Oamenii care par confuzi, ar putea fi o țintă ușoară pentru hoți și șarlatani.

12. Stai noaptea pe gratis.

Vă puteți petrece noaptea sau să vă cazați pentru câteva zile, la cineva din localnici pe gratis mulțumită complet acestei surse on-line ca CouchSurfing. Tot ce trebuie – este de a completat formularul  pe site și să alegeți direcția pe care vă  interesează.

13. Cele mai bune sfaturi pentru călătorie le veți obține de la localnici – nu ezitați să întrebați.

Ca regulă, cei mai buni dirijori și ghiduri sunt oamenii care trăiesc în locul în care călătoriți. De asemenea, ei vor putea să vă recomande cu siguranță cele mai bune restaurante și cafenele.

14. Nu-ți fie teamă să negociezi.

În multe țări, în special în Asia și Orientul Mijlociu, nu au prețuri fixe la mărfuriledin piață. Costul mărfurilor este rezultatul dialogului cu vânzătorul. Prin urmare, întotdeauna merită să încercați să obțineți articolul care va plăcut  la o reducere bună. Cu toate acestea, această regulă se aplică numai la piețele stradale, târguri și vânzări – nu este necesar să negociezi în magazine!

  15. Nu uitați să zâmbiți într-o călătorie.

Zîmbetul – cel mai bun mod de a găsi un limbaj comun cu localnicii, chiar dacă nu știi limba lor.

Posted in Stiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *