Vizitează-l pe Moş Crăciun în Laponia!

Fiecare dintre noi a copilărit cu ideea că Moş Crăciun – cel care împarte daruri şi minuni, an de an, de sărbători – există cu adevărat şi locuieşte în Laponia, aproape de Polul Nord. Ei bine, cei care erau mai sceptici, trebuie să ştie că într-adevăr îl pot găsi pe Moş într-o pădure din apropierea orașului Rovaniemi din Finlanda.

Satul lui Moş Crăciun (Santa Claus Village) se află în Napapiiri, Cercul Polar, la circa 8 km distanţă de Rovaniemi. Aici, într-un cadru de poveste se afla Biroul lui Moş Crăciun, unde acesta se află anul împrejur. Tot aici se află Oficiul Poştal, unde ajung scrisorile copiilor din lumea întreagă şi de unde vizitatorii pot trimite felicitări, iar din magazinele de artizanat pot fi achiziționate suveniruri tradiţionale, care pot fi expediate direct de la Oficiul Poştal al Moşului, însoţite de un sigiliul special. La Galeriile de Crăciun (Christmas Exhibition) pot fi văzute tradiții şi obiceiuri de Crăciun din diferite regiuni ale lumii.

Tot în acest sătuc se află şi un parc de distracţii care în acest an este deschis din 23 noiembrie 2013 până la 11 ianuarie 2014. Aici copii vor putea participa la workshop-uri, unde vor învăţa să meşterească jucării şi decoraţiuni de Crăciun, vor putea merge la o şcoală de caligrafie sau la o şcoală de elfi, vor putea vedea o galerie de figurine din gheaţă, o mini fabrică de jucării şi multe alte lucruri, rupte din poveste. Veţi putea chiar să faceţi o plimbare cu sania trasă de reni, astfel încât povestea să fie completă.

Situat în Cercul Arctic, acest sat este recunoscut ca reședința oficială a lui Moș Crăciun și este una dintre destinațiile turistice de top din Finlanda. Satul este deschis pe tot parcursul anului pentru vizitatori de toate vârstele, care-şi doresc să-l vadă pe Moș Crăciun, pe elfii lui, pe Rudolf și pe alţi reni. Satul lui Moş Crăciun a atras peste 300.000 de vizitatori anul trecut, iar cei mai mulţi turişti sunt din Rusia, Japonia, Finlanda, Germania şi Italia.

Apropo, dacă mai ţineţi minte, în anul 2008 Santa Claus din Finlanda a fost în Chişinău. De ce nu l-am vizita şi noi? Chiar dacă preţurile pentru o asemenea călătorie sunt pe măsură, să-ţi vezi un vis din copilărie cu ochii proprii sau să le îndeplineşti dorinţele copiilor tăi, poate că merită aceste cheltuieli…

Să aveţi parte de Sărbători Magice!

P.S.: Adresa oficiului poştal al lui Moş Crăciun este Santa Claus Main Post Office, Tähtikuja 1, FI-96930 Napapiiri

Îl poţi vedea live pe Santa Claus AICI.

Site-ul oficial: www.santaclausvillage.info

Posted in Blog and tagged , , , , , , , .