Un cub de sticlă în inima Alpilor – un kilometru de abis sub picioare

O companie franceză de turism a creat o atracţie inedită pentru iubitorii de înălţime pe unul dintre cele mai înalte vârfuri ale munţilor Alpi.

 Compania a suspendat un cub din sticlă, de unde turiştii se pot delecta cu o privelişte spectaculoasă deasupra munţilor. Emoţiile ameţitoare sunt garantate, pentru că odată ce păşeşti în cabina din sticlă, ai sub picioarele tale 1035 de metri de prăpastie.

Construcţia numită „Pas dans le vide/Pas în gol” este situată pe vârful Auguille du Midi şi este promovată drept “cea mai înaltă atracţie turistică din Europa”. Vârful Aiguille du Midi oferă o panoramă de 360 de grade asupra Alpilor şi a celor mai înalte vârfuri din Franţa, Italia şi Elveţia.

Arhitecţii au avut grijă de măsurile de siguranţă, construcţia fiind alcătuită din cinci părţi transparente, realizate din 3 straturi de sticlă, tratată special pentru rezistenţă şi claritate, fixate într-un suport metalic din oţel.

Accesul se face cu ajutorul unei telecabine, amplasată la cea mai mare altitudine din Europa, care urcă turiştii până la o înălţime de 2.317 metri. Acolo, cei care doresc să continue călătoria schimbă cabina şi urcă aproape vertical, fără piloni de susţinere, până la 3.777 de metri, de unde, până în vârf, se urcă cu liftul. O astfel de experiență costă în jur de 50 de euro.

“Pas dans le vide” s-a deschis publicului la sfârşitul lunii decembrie 2013 şi are ca model platforma “Skywalk” din Marele Canion (SUA).

 

Posted in Stiri and tagged , , , , , , .