Top 5: Cele mai neobişnuite parcuri din lume

Se spune că natura este cel bun pictor, că ea poate realiza cele mai frumoase opere de artă… Dar uneori, măestria naturii în conexiune cu îndemânarea omului, poate creea locuri şi lucruri cu adevărat uimitoare. Girafa Călătoare a făcut o selecţie a celor mai neobişnuite parcuri din lume. Unele sunt cunoscute pentru liniştea şi frumuseţea lor, altele pentru aventura pe care ţi-o oferă, iar altele sunt de-a dreptul înfricoşătoare… 

 

Grădina Keukenhof din Olanda
Grădina Keukenhof este situată pe la jumatatea distanței dintre Amsterdam și Haga, într-un orașel mic numit Lisse, din Olanda. Keukenhof este cunoscută ca Grădina Europei şi este cea mai mare grădină de flori din lume, unde anual înfloresc în jur de 7 milioane de flori.

Parcul Keukenhof este deschis în fiecare an, doar două luni, începând din ultima săptămână a lunii martie și până în mai. În total aici sunt 7 grădini cu tematică diversă, în care se găsesc foarte multe tipuri de lalele, dar şi narcise, zambile, sere cu orhidee, azalee şi hortensii şi chiar flori japoneze. Peisajul este completat de câteva râuri mici, navigabile, de câteva poduri, fântâni ornamentale şi lacuri artificiale. La un capăt al grădinii există şi o moară de vânt. De asemenea, există foarte multe sere şi expoziţii, câteva cafenele şi terase mereu aglomerate. Keukenhof este o grădină superbă, în care spiritul primăverii se simte la cote maxime.

 

Lacul Verde din Austria 

Grüner See (Green Lake) este un lac situat în Stiria, Austria, în apropierea orașului Tragöß. Lacul Verde este unic în lume, datorită culorii sale de smaral, cu care te impresionează de la distanță. Locația, aspectul și aerul curat ale lacului sunt cheile turismului austriac în zona munților Hochschwab!

Iarna, lacul are o adâncime de maximum 1-2 metri. Însă în timpul primăverii, când temperatura crește, zăpada se topește și se strânge în bazin. Astfel lacul ajunge la o adâncime de circa 12 metri, menținându-se la acest nivel din mijlocul lunii mai, până în iunie.

Pentru amatorii de diving lacul este un adevărat rai, pentru că este un loc unic în care poţi vedea lumea cu care eşti obişnuit… sub apă! Copaci înfloriţi, podişoare, cărăruşe şi bănci pe care în timpul anului poţi să stai liniştit, în această perioadă sunt acoperite de apă.

 

Grădina Speculaţiei cosmice din Scoţia

Deschisă pentru public o singură dată pe an, The Garden of Cosmic Speculation îşi are inspiraţia în matematică şi ştiinţă. Aceasta nu a fost concepută iniţial ca o grădină deschisă publicului larg, Charles Jencks şi soţia lui au privit-o ca pe o operă de artă din curtea casei lor, în care nici macar nu au avut iniţial intenţia de a oglindi cosmosul.

Mai târziu, după moartea soţiei sale, Charles Jencks a decis înfiinţarea unei societăţi de binefacere pentru bolnavii de cancer, Centrele Maggie, iar în memoria iubitei sale soţii, Charles deschide o dată pe an, grădina vizitatorilor din afară, iar cu fondurile obţinute finanţează Centrul de binefacere.

Grădina nu abundă de plante, însă abundă în simboluri. Vizitatorii pot ajunge aici chiar şi în „gaura neagră” sau în sticla lui Klein, pot vedea figuri dintre cele mai interesante din aluminiu, dealuri create artificial şi diverse obiecte futuristice. Principalul scop al gradinii este să-i provoace pe vizitatori să se gândeasc (sau cel puţin să speculeze) la marile dileme ale umanităţii.

 

Parcul lui Buddha din Laos

Buddha Park se află la vreo 25 km de Vientiane, capitala statului Laos. Acesta este un sanctuar cu un număr impresionant de statui de inspiraţie religioasă. Parcul a fost amenajat la jumătatea secolului trecut de către un preot şi de mai mulţi credincioşi, care au creat adevărate opere de artă budistă.

În interiorul parcului se găsesc diferite specii de arbuşti, dar este cunoscut mai mult pentru cele 200 de statui, fiecare cu povestea ei, unele mici, de jumătate de metru, altele mari de 20 de metri. Statuia lui Buddha de dimensiuni impresionante, cea a unui dovleac gigantic, un şarpe uriaş şi tot felul de personaje din mitologia indusă sau budistă, toate invită curioşii să parcurgă scările interioare pentru a ajunge în vârf, de unde se deschid panorame foarte frumoase. Parcul găzduieşte şi câteva restaurante şi un magazin de suvenire, iar localnicii sunt foarte mândri de acesta.

Cei care au călătorit în această parte a Asiei spun că Laos este o ţara superbă, cu oameni extrem de primitori, cu privelişti şi activităţi interesante la preţuri foarte mici. Laos se află în vecinătatea Thailandei, aşa că cei care vor să meargă într-acolo, pot merge şi în această ţară, inclusiv ca să vadă parcul lui Buddha.

 

Parcul păcătoşilor sau Grădina Iadului din Thailanda

Încheiem lista cu un parc ciudat din Asia. Grădina Iadului se află în Thailanda şi este un parc pe care-l pot vizita doar cei cu nervii tari. Capete despicate, oameni sfâşiaţi de animale, sânge cât vezi cu ochii şi diavoli care te supun la cele mai groaznice chinuri.

Considerat de mulţi cel mai înfricoşător parc din lume “Wang Saen Suk / Hell Garden”, este situat în Thailanda, la 90 de minute de capitala Bangkok. Parcul ilustrează viaţa de apoi în viziunea poporului thailandez. Mai exact, interpretări a ceea ce se întâmplă cu păcătoşii care ajung în iadul budist. Pe lângă imaginile sângeroase, din boxele instalate prin tot parcul se aude muzică psihodelică şi voci îngrozitoare.

Fanii horror pot găsi locul de-a dreptul fascinant. În cazul copiilor sau a celor slabi de înger, parcul nu este chiar cel mai indicat loc de relaxare, asta chiar dacă thailandezii îşi aduc aici copiii, ca să ia un fel de învăţăminte.

Aceeaşi tematică se întâlneşte în mai multe parcuri din Thailanda sau chiar locaşuri de cult, cum ar fi Templul Alb sau Wat Rong Khun, unde de asemenea se găseşte o zonă „dedicată” păcătoşilor. 

Acestea sunt doar câteva parcuri neobişnuite din lume, pe celelalte le vom descoperi în alte articole sau chiar din călătorii! 

Posted in Topuri and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .