Interviu: Bulgaria – mijlocul de aur pentru vacanţa de vară!

Bulgaria oferă cele mai atractive şi accesibile plaje pentru cei din Moldova. Cu fiecare an, tot mai mulţi turişti aleg litoralul bulgăresc pentru vacanţa de vară, datorită calităţii plajelor şi a deservirii, dar mai ales pentru distracţia pe care o oferă! Deşi e încă iarnă, gândurile ne zboară la cel mai fierbinte anotimp!

getImage (3)

Adriana Panfilii, manager în turism

Suntem în ultima săptămână din februarie, săptămână în care reducerile sunt la maximum! Girafa Călătoare a discutat cu Adriana Panfilii, manager în turism la Panda Tur, pentru a afla toate detaliile despre plajele din Bulgaria.

Ştiu că suntem în plină perioadă de reduceri pentru vacanţa de vară, inclusiv în Bulgaria. Cât timp va dura aceasta şi despre ce fel de reduceri este vorba?

Într-adevăr, acum se fac rezervări din timp pentru perioada estivală, numite şi early booking. Până la 28 februarie avem cele mai mari reduceri pentru Bulgaria, acestea ajung până la 30%. Sunt oferte foarte bune atât cu reduceri, cât şi cu extrase, adică o persoană poate primi o reducere din contul rezervării în prealabil şi, în plus, poate primi o noapte de şedere gratuită. În februarie reducerile sunt cele mai avantajoase de până la 30%, în martie scad la 25%, iar în aprilie ajung la maximum 20%.

De ce ar trebui să alegem litoralul bulgăresc pentru vacanţă? Prin ce este el avantajos?

 Plaja este foarte curată, în fiecare dimineaţă aici se face ordine, iar dacă o comparăm cu cea din Ucraina, evident, prima are un mare avantaj. Unele hoteluri oferă şezlonguri şi umbrele gratis pe plajă, ceea ce este la fel de important.

Bulgaria

Bulgaria este mijlocul de aur, după preţ şi calitate

De asemenea, litoralul din Bulgaria este considerat unul dintre cele mai primitoare şi ieftine destinaţii pentru familiile cu copii. Sunt unele hoteluri care au oferte speciale pentru familii, iar copiii de până la 12 ani beneficiază de cazare şi masă gratuită. Multe hoteluri au Aqua Parc, piscine şi terenuri de joacă pentru copii, iar unele au meniuri speciale pentru cei mici.

Chiar şi cei din România merg în Bulgaria la mare, pentru că preţurile pentru cazare şi mâncare sunt mai mici, în plus, condiţiile sunt mai bune. Turcia este mai scumpă, dar oferă un alt nivel de odihnă, este o altă mare, hoteluri mai luxoase. Bulgaria este mijlocul de aur, dacă vorbim de raportul dintre preţuri şi condiţiile oferite.

Care sunt cele mai populare staţiuni în rândurile moldovenilor?

 Sunny Beach (Солнечный берег) se bucură de cea mai mare popularitate la noi. În plus, aceasta este zona cu cele mai multe distracţii.

Distractii

Distracţie maximă în regiunea Sunny Beach

Discoteci, baruri, taverne, restaurante, carusele – găsiţi de toate aici! Această plajă este pentru toate buzunarele, aici se găsesc şi hoteluri ieftine şi mai scumpe, sunt şi multe pieţe cu preţuri destul de accesibile, unde poţi chiar negocia cu vânzătorii… Sunny Beach este cea mai mare staţiune de pe litoralul Bulgariei şi are în jur de 500 de hoteluri.

Pentru familii recomandăm mai mult staţiunea Constantin şi Elena. Este situată în mijlocul unui parc natural, cu golfuri liniștite şi plaje destul de confortabile. Şi Nisipurile de Aur, la fel, pot fi recomandate familiilor.

Regiunea Albena o recomand în special, este foarte liniştită, frumoasă şi extraordinar de verde! Toate hotelurile din această zonă oferă gratuit şezlonguri şi umbrele pe plajă. Aici nu prea sunt cluburi şi alte distracţii, în schimb este o zonă liniştită, pentru cei care vor să se relaxeze – este ideală pentru familiile cu copii mici.

Albena este situată cel mai apropiat de Moldova, Sunny Beach este mai departe, la Sud. Deja hotelurile le alegem împreună cu turiştii, în dependenţă de preferinţe, de bani. Dacă e o familie cu copii, avem grijă să le propunem nişte hoteluri cu meniuri mai speciale, cu piscine sau terenuri de joacă. Tinerilor le propunem zona Sunny Beach.

Nesebar1

Nesebar – un oraş istoric ce merită să fie vizitat!

Sunt turişti care atunci când merg la mare, nu vor să stea doar cu burta la soare, ci să viziteze ceva frumos, interesant… Ce locuri mai speciale sunt în apropiere?

Nesebar  este o peninsulă şi un orăşel vechi foarte frumos, numit deseori şi „Perlă a Mării Negre”. Aici se găsesc muzee, teatre, parcuri, un Aqua Parc mai mare. Acesta regiune se află la 5 minute de mers cu autobuzul de Sunny Beach, de aceea cei care merg în această zonă trebuie neapărat să ajungă şi în Nesebar.

O altă regiune frumoasă, aflată în apropiere de Albena este Balcic. Aici se află Castelul din Balcic, reședința de vară preferată a Reginei Maria, înconjurat de o grădină botanică unicat în Europa centrală și de est, în special datorită colecției de cactuși. Recomand să vizitaţi această zonă, pentru că este deosebit de frumoasă!

Balcik

Balcic este cunoscut pentru reşedinţa Reginei Maria şi pentru colecţia de cactuşi din Grădina Botanică

Care sunt avantajele unei vacanţe la mare prin intermediul agenţiilor de turism, faţă de cele pe cont propriu?

Este mai multă siguranţă atunci când mergi cu o agenţie de turism. Agenţia oferă asigurare medicală, are grijă de toate procedurile de obţinere a vizei, oferă transport şi are grijă ca oamenii să ajungă până la hotel, să aibă cazarea şi mâncarea pentru care au plătit. Agenţiile cu experienţă, cunosc hotelurile şi serviciile pe care le oferă acestea şi pot recomanda ceea ce este mai potrivit pentru fiecare om sau familie în parte.  

Este complicată procedura de obţinere a vizei pentru Bulgaria?

Nu este deloc o procedură sofisticată. Viza costă 35 de euro, e nevoie doar de câteva acte şi timp de 7 zile este gata. Până la 21 de ani, tinerii beneficiază de vize gratis.

 Dacă poţi, explică-ne pe scurt în ce constau serviciile de tip HB, all-inclusiv, ultra-all-inclusiv şi restul…

Mancare

Bulgaria oferă un asortiment larg de băuturi şi mâncăruri

Sunt hoteluri care prestează servicii de tip BB (bed & breakfast), adică doar cazarea şi micul dejun. Cele care oferă servicii HB (half board) sunt demipensiuni, oferă două mâncări pe zi, dimineaţa şi seara.

În regimul All-inclusive – totul este inclus, atât mâncarea, sub formă de bufet suedez, cât şi băuturile, doar că cele alcoolice sunt locale. Mai este un regim numit FB (full board), aici se oferă 3 mese pe zi, dimineaţa, amiaza şi seara, dar băuturile sunt contra plată. Serviciile de tip Ultra-All-Inclusive sunt asemănătoare cu cele All-Inclusive, doar că aici se oferă şi băuturi internaţionale.

Referitor la mâncare, cum este ea la bulgari?

În general, bulgarii oferă un asortiment foarte larg de băuturi şi mâncăruri. Mâncarea este foarte gustoasă şi, aş putea spune, apropiată de bucătăria noastră tradiţională. În Turcia, spre exemplu, mâncarea este mai condimentată, mai piperată, în schimb, în Bulgaria este mai aproape de mâncarea cu care suntem obişnuiţi. Este gustoasă, diversă, potrivită şi pentru copii şi chiar pentru vegetarieni.

 Girafa Călătoare îţi mulţumeşte pentru informaţii!

Sveti Vlas, la câţiva km de Sunny Beach

Posted in Prietenii girafei and tagged , , , , , , , , , , .