De pe 28 aprilie moldovenii vor putea călători fără vize în UE

Cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în zona Schengen de pe 28 aprilie 2014. Declaraţia a fost făcut de către premierul Iurie Leancă, în cadrul emisiunii Politica de la postul de televiziune TV7.

Iurie Leancă a făcut declaraţia în contextul afirmaţiilor ministrului Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, care s-a aflat într-o vizită în ţara noastră pe 31 martie şi ale şefului Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola. Cei doi oficiali au spus că ridicarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni se va întâmpla până la finele lunii aprilie.

 Şeful guvernului se arată încrezător că eliminarea vizelor de călătorie va permite familiilor de moldoveni să se reunească mai des, celor din diasporă să revină mai des acasă, iar cetăţenilor să călătorească şi să vadă cum trăiesc cetăţenii statelor din Uniunea Europeană.

Amintim că ridicarea vizelor se referă la ţările membre ale Uniunii Europene, cu excepţia Marii Britanii şi Irlandei. De asemenea, cetăţenii moldoveni vor putea merge fără viză în România, Bulgaria, Croaţia şi Cipru, precum  şi în patru state non-UE: Norvegia, Islanda, Elveția şi Liechtenstein.

Cetăţenii moldoveni vor putea călători fără viză doar în baza paşaportului biometric, pentru o perioadă de până la 90 de zile pe parcursul a şase luni, fără a avea drept de muncă în Uniunea Europeană.

Posted in Stiri and tagged , , , , , , , , , , , , .