De pe 1 februarie vom călători fără vize în România, dar în condiţii speciale

O noutate pentru cei cărora nu le place să stea în rând la ambasadă: De pe 1 februarie 2014 moldovenii vor avea posibilitatea să meargă în România fără vize, dar cu anumite condiții.

De pe 1 februarie, toţi cetăţenii moldoveni care au vize de scurtă şedere (tip C) care au mers de două sau de mai multe ori în România, au vize de lungă şedere (tip D) sau permise de şedere cu termen de valabilitate mai mic de cinci ani, eliberate de un stat membru Schengen, pot intra în România fără să mai solicite viză românească.

Astfel, durata şederii în România este la fel de mare ca şi în cea prevăzută prin vizele Schengen sau permisele de şedere acordate de ţările Schengen. Potrivit unui comunicat al Ambasadei României la Chişinău, moldovenii vor putea sta neîntrerupt în România pentru cel mult 90 de zile, la un interval de timp de 180 de zile, fără a avea nevoie de viză de scurtă şedere, doar dacă actele prezentate sunt valabile pe durata deplasării, iar numărul intrărilor şi durata şederii autorizate nu au fost epuizate. 

Persoanele care călătoresc în România fără viză pentru termen scurt de şedere trebuie să aibă asupra lor bilete de călătorie valabile, acte prin care să demonstreze scopul şederii, asigurare medicală valabilă şi să dovedească faptul că au asupra lor echivalentul a 50 de euro/zi pentru întreaga perioadă, dar nu mai puţin de 500 de euro sau echivalentul într-o valută convertibilă.

Sursa: www.adevarul.ro

Posted in Stiri and tagged , , , , , , , , .