Coasta AMALFI, splendoarea vestica a Italiei

Incarcata de istorie si cu un farmec aparte, Amalfi este una dintre cele mai populare statiuni turistice din Italia, oferind combinatia ideala intre zona urbana si regiunea de coasta. Candva republica maritima independenta, rivalizand cu Pisa, Genova si Venetia, centrul istoric al orasului ofera atractii nenumarate. Amalfi se afla in cea mai incantatoare zona de coasta din Italia si este impanzita de hoteluri, baruri si restaurante. Statiunea este ideala pentru cei care isi doresc o vacanta relaxanta intr-un cadru de vis.

Coasta Amalfi, aglomerata dar superba  Coasta Amalfi, splendoarea vestica a Italiei amalfi

Coasta Amalfi, aglomerata dar superba

Plaja

Amalfi are o singura plaja, cu prundis, destul de aglomerata, dar fiecare hotel din statiune are propria sa plaja privata. Daca vrei intinderi fine de nisip, mergi in partea de est a coastei, la Minori si Maiori. Aceste statiuni sunt deservite si de autobuze.

Plaja amalfitana - desprinsa din Paradis  Coasta Amalfi, splendoarea vestica a Italiei amalfi beach

Plaja amalfitana – desprinsa din Paradis

Dincolo de plaja

Centrul istoric din Amalfi este un loc extrem de pitoresc. Atractia principala este reprezentata de Dom (Piazza del Duomo), catedrala orasului, la care se poate ajunge la capatul unei ascensiuni pe scari. Portile sale dateaza din secolul 11. In apropiere se afla o manastire, Chiostro del Paradiso, cu un look exotic, arab. Poti vizita si muzeul orasului, Museo Civico, aflat langa Dom. Aici se afla Tavoliere Amalfitana, un codex de vechi legi navale, care au guvernat zona mediteraneeana, pana la mijlocul secolului 16.

Distractie pentru familii

Amalfi nu este un loc care se adreseaza celor care cauta pachete de vacanta familiale, desi apele aici sunt curate si exista multe hoteluri si restaurante care practica preturi rezonabile. Copiii se vor bucura de excursia la bordul unei ambarcatiuni, care pleaca din port si ajunge pana la Emerald Grotto, o pestera cu ape adanci de culoare smaraldului. Aici exista si un muzeu, Museo della Carta (Via delle Cartiere), dedicat istoriei fabricarii hartiei, candva o industrie prospera in aceste locuri.

Explorarea regiunii

Peisaje care-ti taie rasuflarea  Coasta Amalfi, splendoarea vestica a Italiei amalfi2

Peisaje care-ti taie rasuflarea

Positano, una dintre cele mai pitoresti si exclusiviste statiuni de pe coasta, este usor accesibila cu autobuzul din Amalfi. Locul este cu adevarat incantator, ideal pentru a petrece o zi intreaga, colindand prin magazine, savurand o bautura pe una dintre multele terase sau lenevind pur si simplu la soare. Si mai aproape se afla Ravello, renumit pentru locatiile sale romantice de cazare.

Cazare

Luxosul hotel Santa Caterina  Coasta Amalfi, splendoarea vestica a Italiei santa caterina1

Luxosul hotel Santa Caterina

Rasfata-te cateva nopti la cel mai cautat hotel din Amalfi, locatia de cinci stele Santa Caterina (SS Amalfitana). Inaugurat in anul 1880, ofera camere si apartamente cu vedere la mare si dispune de piscina, centru spa si doua restaurante excelente – unde poti veni si daca nu esti cazat in hotel, dar cu rezervare prealabila.

Sursa: tuktuk.ro

 

Posted in Fără categorie.