Chişinăul în topul celor mai recomandate oraşe pentru petrecăreţi!

Chişinăul se află pe lista celor mai recomandate oraşe ale lumii pentru iubitorii de petreceri! Portalul turistic Matador a publicat recent lista oraşelor în care te poţi distra pe cinste. Pe locul şapte se află capitala Republicii Moldova, detronând oraşe mari ca Ibiza, San Francisco sau New York. Motiv de mândrie sau nu, nu ştim… pentru că publicaţia se referă mai mult la consumul de alcool din ţară, ca mod de distracţie.

Girafa Călătoare îţi prezintă 10 oraşe din acest Top!

1.Austin, Texas (SUA) – locul preferat al petrecăreţilor cu vârste şi pasiuni diferite – studenţi, muzicieni, pasionaţi de tehnologie, dar şi oameni de afaceri, toţi petrec aici o viaţa de noapte intensă, stropită din belşug cu alcool. Pentru petrecăreții care ajung în acest orășel, cei de la Matador recomandă: ”Începeți de la capătul de est al străzii a 6-a, continuați spre vest, consumând alcool în atâtea localuri pe câte sunt posibile și vedeți cât de departe ajungeţi”. E un fel de test de rezistenţă, presupunem…

austin_texas_2009

 

2.Barcelona (Spania) – Acest oraș este bogat în plaje superbe și are o viață de noapte uimitoare. Aici poți găsi localuri, în care se produc sute de diferite tipuri de cocktail-uri alcoolice doar la doar 2 Euro. Discotecile şi plajele din acest oraş atrag turişti din lumea întreagă, dornici să petreacă o vacanţă de neuitat (de neuitat sau… de uitat, depinde de păhărelele consumate).

 

3.Berlin (Germania) – Cluburile berlineze nu par a fi închise niciodată, sunt poate cele mai nonconformiste localuri ale lumii. Aici băutura curge gârlă şi petrecăreţii nu realizează că la 8 dimineaţa, încă mai dansează pe beat-urile unui remix de sezon, spun realizatorii topului. Aşa e Berlinul! Dacă eşti un amator de petreceri, dar şi de bere nu trebuie să ratezi festivalul Oktoberfest.

oktoberfest_2011_10

 

4.Black Rock City, Nevada (SUA) – Dacă ar fi să se aplice conceptul „sex-drugs & rock’n roll” pentru vreun oraş din lume, atunci Black Rock City ar fi cea mai potrivită alegere. Mulţi cunosc de nebunia festivalului Burning Man din Nevada. Corturile, costumele și drogurile deja fac parte din cultura populară.

paying tribute before the burn / black rock city, nevada

 

5.Bucureşti (România) – “Capitala României este accesibilă din orice colț al Europei, posedă o istorie incredibilă, arhitectură şi muzee fenomenale, iar cândva era cunoscut ca Micul Paris” scrie publicaţia. Aceasta este o destinaţie cunoscută şi accesibilă şi pentru cei din Republica Moldova. Pe lângă faptul că poţi vedea un oraş frumos, night-cluburile locale sunt cunoscute pentru distracţiile nebune pe care le organizează. Muzeele şi excursiile în oraş sunt mult mai jos în clasamentul atracţilor din capitala României. Pentru cei aproape 800.000 de turişti străini care ajung anual în Bucureşti, oraşul este popular în primul rând pentru viaţa de noapte, arată site-ul booking.com.

petreceri-bucuresti

 

6.Buenos Aires (Argentina) – În cultura acestui oraș, socializarea ocupă un loc de frunte. Petrecerile devin din ce în ce mai multe şi mai frumoase. Publicaţia scrie că aici petrecerile sunt „a la familia”, adică, copii petrec alături de părinți, fără să fie alungați la somn. Buenos Aires este un oraş al distracţiei, cu siguranţă!

buenos-aires-argentina1

 

7.Chişinău (Republica Moldova) –  Faima Chişinăului se datorează, în mare parte, băuturilor locale, care par să se bucure de aprecieri, atât în ţară, cât şi peste hotare. Aici e locul în care omul a descoperit că orice motiv e bun pentru sărbătoare şi asta moldovenii o cunosc prea bine. Publicaţia americană, îndemnând turiştii să poposească neapărat în capitala Republicii Moldova, dacă sunt în trecere pe la Bucureşti sau Odessa, pentru a gusta vinurile locale. Noi le-am recomanda să vină şi la o nuntă sau o cumătrie moldovenească, aşa încât să guste din plin tradiţiile şi distracţia ţării noastre.

chisinau

 

8.Dublin (Irlanda) – dacă ţii cu orice preţ să bei până nu mai ştii de tine, vizitează Dublinul în ziua când irlandezii sărbătoresc St. Patrick’s Day şi vei învăţa cum ştie acest popor să se distreze. Publicaţia scrie că un simplu irlandez poate servi până la 6 sticle de bere într-o seară liniștită de marți, în timp ce privește un film şi o face așa… ca un exercițiu.

Mayor of Limerick John Gilligan announced that 26 year old bubbly children's TV Presenter Emma O'Driscoll is to lead Limericks Saint Patricks Day. The theme of the Saint Patricks Day parade is Go Green and festival organisers are hoping that a spectacle of colour and sound will fill the streets of Limerick.  Picture Seán Curtin Press 22.

 

9.Goa (India) – Plajele de aici sunt spectaculoase, iar petrecerile se ţin lanţ până dimineaţa, pentru toţi cei ce adoră să danseze şi să se distreze până la epuizare pe malul oceanului.

 

10.Halifax, Noua Scoţie (Canada) – Halifax este orașul, unde surfingul e iubit la nebunie. În plus, datorită prezenței unor universități importante, populația e mereu tânără și neliniștită. Halifax este un oraş cu o populaţie zgomotoasă şi veselă, indiferent de vârstă, înnnebunită după sport, bere şi chef de distracţie.

HalifaxSkyline

Dacă vrei să citeşti despre toate cele 25 oraşe din Top vezi articolul de pe site-ul www.businessinsider.com

Posted in Topuri and tagged , , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *