Cele mai frumoase castele din Europa pe timp de iarnă

Când spui cuvântul „castel”, gândul te duce imediat la o poveste cu regi, regine şi baluri somptuoase. Iar când la asta mai adaugi iarna şi magia sărbătorilor de Crăciun, povestea devine realitate chiar şi în secolul XXI.

 În Europa s-au mai păstrat vechi castele, adevărate vestigii ale istoriei, care pe timp de iarnă capătă un farmec aparte. Girafa Călătoare a selectat cele mai spectaculoase castele din Europa pe care trebuie neapărat să le vizitezi. Pe lângă faptul că acestea arată ca din poveste iarna, îţi recomandăm sezonul rece, pentru că le vei găsi mai puţin aglomerate în această perioadă.

Castelul Neuschwanstein – Germania 29209K CASTELLO

Este situat în sudul Germaniei în apropiere de Munchen şi de graniţa cu Austria. A fost construit la sfârşitul secolului al XIX-a pe ruinele altor două castele. Este o bijuterie care s-a născut din visul regelui Ludwig al II-lea, dar în care acesta a trăit doar 172 de zile. Palatul a fost deschis pentru public imediat după moartea regelui în 1886, iar de atunci, peste 60 de milioane de oameni au vizitat Castelul Neuschwanstein. Palatul a fost sursa de inspirație pentru Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită din Disneyland.

 

Castelul Alcazar – Spania

Castelul Alcazar – Spania

Castelul Acazar este situat în vechiul oraş Segovia şi este unul dintre cele mai inedite castele din Spania. Iniţial a fost o fortificaţie, apoi a servit drept palat regal, închisoare şi academie militară. Cea mai veche însemnare despre acest castel datează din 1122, dar de atunci a trecut prin multe restaurări şi modificări. Se spune că a fost inspiraţia pentru castelul din Disneyland, alături de Castelul Neuschwanstein.

 

Castelul Howard – Marea Britanie

Castelul Howard – Marea Britanie

Castelul Howard este una dintre cele mai mari clădiri rezidenţiale din Marea Britanie şi reprezintă moştenirea familiai Howard, veche de 300 de ani. Construcţia sa a început la sfârşitul secolului al XVII-lea şi a durat în jur de 15 ani. Castelul se află la aproximativ 40 de kilometri de York. În fiecare an, între 23 noiembrie şi 22 decembrie, Castelul este decorat de Crăciun, iar atmosfera de aici devine una magnifică.

 

Castelul Malbork – Polonia

Castelul Malbork – Polonia

Castelul Ordinului Teutonic din Malbork este cel mai mare castel din lume după suprafață și una dintre cele mai mari construcții de cărămidă din Europa. A fost construit în Prusia de către Cavalerii Teutoni, în forma tipică a cetăților cruciate teutone. Ordinul l-a numit Marienburg („Castelul Mariei”), iar orașul care s-a dezvoltat în jurul castelului a fost de asemenea denumit Marienburg. Castelul este un exemplu unic de fortăreață medievală și, la terminarea sa în 1406, a devenit cel mare castel din cărămidă din lume.

 

Castelul Praga – Cehia

Castelul Praga – Cehia

Castelul Praga reprezintă un ansamblu arhitectural care cuprinde mai multe clădiri, curţi interioare, grădini şi terase, toate grupate în jurul Catedralei Sf. Vitus, fosta necropolă regală și imperială. Castelul din Praga se întinde pe o suprafaţă de aproape 70.000 de metri pătraţi, are o lungime de 570 metri şi o lăţime de 130 metri. Este centrul istoric şi politic al statului şi reşedinţa tuturor regilor cehi de-a lungul timpului.

 

Castelul Pierrefonds – Franţa

Castelul Pierrefonds este situat în apropiere de satul Compiegne, la sud de râul L’Aisne.

Castelul Pierrefonds – Franţa

Priveliştea de aici este foarte frumoasă, iar trecutul istoric este fabulos. Construit la sfârşitul secolul al XIV-lea pentru Louis, duce de Orleans, de către familia regală, apoi distrus în secolul al XVII-lea de către cardinalul Richelieu, castelul a fost salvat de la distrugere completă în a doua jumătate a secolului al XIX-lea de către Napoleon al III-lea, care a dat  ordin să fie restaurat. În prezent Castelul este vizitat de mii de turişti anual.  Aici au fost filmate secvenţe din Cocoşatul de la Notre Dame, Vizitatorii, Ioana d’Arc, Sydney Fox, Cronicile din Narnia: Prinţul Caspian ş.a.

 

Castelul Peleş – România

Castelul Peleş – România

Castelul Peleș din Sinaia, România, a fost construit între 1873 și 1914, la dorinţa Regelui Carol I şi a servit drept reşedinţă de vară a acestuia.

Este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România, având caracter de unicat, iar prin valoarea sa istorică și artistică devenind unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa. Cei care merg la munte în zona Sinaia, trebuie neapărat să-şi noteze acest castel printre obiectivele turistice pe care trebuie să le vadă. De curând a fost deschis publicului un tur extins care cuprinde atât etajul I, cât și mansarda I și II. Așa încât rămâne un singur etaj (de altfel și ultimul) nedeschis publicului, etaj care servește drept loc pentru depozitarea diferitelor obiecte şi tablouri
.

Posted in Topuri and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .