Cel mai tare cămin studenţesc din lume!

Să-i spui cămin studenţesc?! Nici nu ţi se întoarce limba în gură… Mai ales dacă îl compari cu cele pe care le avem în Chişinău sau în alte oraşe ale ţării. Este un super campus universitar, pentru care, probabil, ai fi gata să rămâi şi anul, dacă asta ţi-ar prelungi şederea aici. Girafa Călătoare îţi prezintă unul dintre cele mai frumoase şi confortabile cămine studenţeşti din lume!

 Campusul studenţesc Tietgen Student Hall se găseşte în Danemarca, este format dintr-o clădire circulară cu şapte etaje, cu un interior impresionant şi o curte imensă.  Clădirea are 360 de camere şi 30 de bucătării, întinse pe o suprafaţă totală de aproape 27.000 de metri patraţi.

Forma rotundă a clădirii reprezintă un simbol al egalității și unităţii, spun administratorii instituţiei. „Clădirea în sine vorbeşte că ideea care a stat în spatele ei este: comunitate. Puteți merge pe toate etajele ei circulare, holuri nu se sfârşesc într-o fundătură, iar ușile nu sunt încuiate. Datorită centrului rotund al clădirii,  locuitorii pot vedea ce fac ceilalți în bucătăriile lor sau pe terase şi dacă li se pare interesant, pot merge şi ei acolo” spune scriitorul Pernille Steensgard.

Toate camerele sunt dotate cu băi şi încălzire în pardoseală. Dormitoarele au între 26 şi 32 mp, iar cuplurile pot beneficia de un apartament mai spaţios, de 44 mp. Bucătăriile sunt ultra-moderne, spaţioase, echipate cu veselă, ustensile corespunzatoare, 4 frigidere şi 2 aragazuri pentru fiecare 12 studenţi. Parterul clădirii este prevăzut cu maşini de spălat şi cu spaţiu de depozitare pentru diferite lucruri, precum şi cu o parcare pentru biciclete.

Clădirea dispune de săli de lectură şi săli de computere, dotate cu imprimante şi copiatoare, iar pentru relaxare, studenţii au o sală de fitness, terenuri de baschet şi tenis de masă, terase şi doua studiouri de muzică.

Acest cămin găzduieşte circa 400 de tineri, iar dintre cele 360 de camere, 60 sunt destinate studenţilor internaţionali, veniţi la studii în Copenhaga prin intermediul programelor de schimb universitar. 

2

3

5

 

7

8

9

10

11

 

14

16

 

18

19

20

21

Sursa foto: www.tietgenkollegiet.dk; www.bigpicture.ru

Posted in Stiri and tagged , , , , , , .