10 Locuri uimitoare de pe planeta, neatinse de om

Locuri, unde oamenii inca nu au avut timp sa se stabileasca si unde animalele, posibil, nici macar nu stiu de existenta noastra, inca exista pe Pamint. Cindva aici cu siguranta a calcat piciorul omului, iar unele din aceste locuri sunt vizitate de turisti si in prezent, depasind distante uriase, pentru a vedea aceasta frumusete. Dar ceea ce e clar este faptul ca civilizatia nu a ajuns pina cind in aceste parti ale lumii, si in momentul dat ele sunt nelocuite. Si asta e perfect.

Lacul din Padure

Locatia exacta a lacului este necunoscuta. Potrivit unor date, el se afla în regiunea Tiumen, Nizhnevartovsk în Rusia.

 

Tepui, Venezuela

Cuvantul tepui semnifica „casa zeilor” în limba tribului de amerindieni Pemon, care locuiesc zona Gran Sabana.

 

Cascada Honokohau, Maui

Acest loc se ineaca in vegetatie și de peste tot se simte spiritul faunei sălbatice

 

Pădurea Amazoniană

Aceasta acopera teritoriul a 9 tari: Brazilia, Peru, Columbia, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Guyana, Surinam, Guyana Franceza.

 

Gangkhar Puensum

Acesta este cel mai inalt varf necucerit din lume. Muntele se afla pe teritoriul disputat intre Bhutan si China, si ajunge la o înaltime de 7570 de metri.

 

Tsingy de Bemaraha, padurea de piatra în Madagascar

Aceste margini stancoase si canioane s-au format în decursul a milioane de ani, cea mai mare parte in subteran sub forma de pesteri inguste si adanci,iar ploile musonice au erodat zeci de metri de calcar si sedimente cretacice, formand poduri naturale, turle si canioane de o adancime de 120 metri.

 

Insulele Kerguelen

Sunt situate în sudul Oceanului Indian. Datorita departarii sale fata de continent, arhipelagul a fost numit „insulele singuratice”. Aici nu zboara avioanele, si singurul mod in care puteți ajunge aici este nava din insula Reunion, situata in apropiere de Madagascar.

 

Rock-Islands, Palau

Desi in zilele noastre insulele Rock Islands sunt nelocuite, in ultimele milenii ele au fost de mai multe ori vizitate de oameni. Mai ales pe arheologi ia interesat în ramasitele „poporului mic” care, dupa parerea a mai multor cercetatori, apartin unor insulari antici, care au fost expusi la asa-numit nanism insular.

 

Dallol, Etiopia

Astazi aici se extrage sare, asa ca aceste zone fierbinti nu poate fi numite complet pustii. Oamenii de stiinta spun ca peisajul care poate fi vazut in apropierea lui Dallol, poarta o asemanare izbitoare cu peisajul de pe luna lui Jupiter Io, ceea ce face acest loc chiar mai misterios.

 

Atolul Palmyra

Este situat in zona ecuatoriala a Oceanului Pacific, la sud de Hawaii. Potrivit legendelor, insula are o energie magică.

 

Posted in Topuri.